Nieuw en lekker: Boekenweekdiner

Bibliotheek Schoonhoven geeft op vrijdag 14 maart een bijzondere lading aan het begrip ‘leesvoer’. Die avond organiseert men een Boekenweekdiner met als speciale gast schrijfster Judith Koelemeijer.

Boekenweekdinder

“We gaan er een bijzonder evenement van maken”, verheugt locatiemanager Jacolien Vermeulen zich op de culinair-literaire avond. “Chef-kok Henk Maertens van het in Lekkerkerk gevestigde Partycentrum Amicitia  schotelt onze gasten een fantastisch viergangendiner voor in een uiterst stijlvolle ambiance, compleet met linnengedekte tafels en  zilveren kandelaars. Het middengedeelte van onze bibliotheek aan de Spoorstraat 5a leent zich daar uitstekend voor.”

Bezoekers van het Boekenweekdiner (dat duurt van 18.00 tot 22.00 uur)  mogen rekenen op onder meer een glas prosecco met als amuse gerookte zalm met heksenkaas en foreleitjes of gerookte ganzenborst op een bedje van frambozendressing. Daarna worden aardappelsoep met gerookte paling en stokbrood met boter en kruidenboter geserveerd. Voor wat betreft het hoofdgerecht heeft men de keuze uit een rouleau van kip met champignonsaus of zalm-tongrolletjes met kreeftensaus. Het dessert bestaat uit lammetjespap met ingemaakt fruit en slagroom. Het menu kost 50 euro per persoon (inclusief twee drankjes). “Ook voor ons is dit Boekenweekdiner nieuw”, vertelt Amicitia-eigenaar Ad Scheer. “In den lande zie je meer van dit soort initiatieven. Ze zijn zeer succesvol. Alleen daarom al is het een leuk om nu op deze manier in Schoonhoven actief te zijn. Het Boekenweekdiner is uniek in de Krimpenerwaard.

Jacolien Vermeulen verwacht tussen de veertig en vijftig gasten. “Tijdens het diner gaat Judith Koelemeijer vertellen over haar eigen werk, in het bijzonder haar meest recente boek ‘Hemelvaart’. “En uiteraard is er alle gelegenheid om haar vragen te stellen. Daarnaast vindt er een boekverkoop plaats.”

De kaartverkoop voor het Boekenweekdiner start op 1 februari. Intekenen kan aan de balie van bibliotheek Schoonhoven tegen contante betaling.

Reserveer telefonisch